Evde enjeksiyon uygulaması hizmetimiz; hastaneye gidecek vakti olmayan, yaş, hastalık ya da engel durumu nedeniyle ulaşımda zorlanan bireylerin kolay ve konforlu şekilde tedaviye ulaşmasını amaçlar. Uzman hemşiremiz evinize gelerek hekiminizin reçete ettiği ilacı sterilizasyon kurallarına uygun ve güvenli bir şekilde uygular. Sizi tedaviniz hakkında bilgilendirir ve sağlık durumunuzu kontrol eder.
“Evde enjeksiyon yapılır mı?” diye merak ediyorsanız oldukça kısa bir işlem olan enjeksiyon için hastaneye giderek vakit kaybetmek zorunda olmadığınızı, evinizin konforunda enjeksiyon işlemini rahatlıkla yaptırabileceğinizi söyleyebiliriz. Hem sağlığınızı korumak hem doktorunuzun düzenlediği tedaviyi en iyi şekilde uygulamak için uzman hemşirelerimizle profesyonel enjeksiyon uygulaması hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet kapsamında randevu oluşturarak sizi evinizde ziyaret ediyor ve tüm ilaç ya da elektrolit sıvıların enjekte edilme işlemini özenle gerçekleşiyoruz.
Evde enjeksiyon hizmetimizle size birçok avantaj sunuyoruz. Hizmet sayesinde hastaneye ulaşmak için zaman harcamaz, uzun saatler hastanede sıra beklemek zorunda kalmazsınız. İster kendinizin ister yaşlı, engelli ya da küçük yaştaki yakınlarınızın güvenli ve konforlu bir şekilde tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.
Tecrübeli hemşirelerimiz doktorun reçete ettiği kısa dönemli antibiyotik gibi ilaçların uygulamasını üstlenirler. Vücudunuzda eksiliği bulunan vitaminlerin iğnelerini yaparlar. Bunların dışında böbrek, diyabet, karaciğer hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar için reçete edilen enjeksiyonların uygulamasını da yürütürler. Kanser ilaçlarını enjekte ederler. Yani ihtiyaç duyduğunuz her an sağlığınız için titizlikle yanınızda olurlar.
Enjeksiyon, son derece yaygın bir prosedür olsa da tecrübeli ve eğitimli kişiler tarafından uygulanması önem taşır. Uzman hemşirelerimiz her türlü enjeksiyon uygulamasını profesyonel biçimde yapar.
Enjeksiyon, farklı şekillerde yapılır. Bunlardan da kısaca bahsedelim:
• İntravenöz Enjeksiyonlar(IV): İntravenöz enjeksiyonda ilaçlar doğrudan damar içine uygulanır. İlacın damarın çevresinde dokuya sızmaması için hemşirelerimiz büyük bir dikkatle uygulamayı yapar.
• İntramüsküler Enjeksiyon(IM): İntramüsküler enjeksiyonda enjekte edilecek ilaç vasküler kaslara uygulanır. Bu sayede ilacın hızlı şekilde emilimi sağlanır. Birçok aşı ve antibiyotik ilaç bu yöntem ile enjekte edilir.
• Subkütan Enjeksiyon(SQ): İlaçların deri ile kas arasında yer alan dokuya enjekte edilmesidir. İnsülin, heparin gibi yavaş emilmesi gereken ilaçların uygulanmasında bu yöntem kullanılır.
• İntradermal Enjeksiyon: Bu enjeksiyon türünde ise ilaçlar epidermisin altındaki dermis tabakasına enjekte edilir. Alerji ya da tüberküloz gibi testler için sıkça kullanılır.
Siz de evinizden çıkmadan enjeksiyon yaptırmak; güvenli, profesyonel ve güler yüzlü bir hizmet almak istiyorsanız uzman enjeksiyon hemşirelerimizle yanınızdayız. Evde enjeksiyon fiyatını öğrenmek için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu hizmetimizden yararlanmak isterseniz dilediğiniz gün ve saat için arayarak öğrenebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Hangi tür enjeksiyonlar evde yapılabilmektedir?
Doktorunuzun size tedaviniz için reçete ettiği her tür ilaç; formülasyonuna göre uzman hemşirelerimiz tarafından deri altı(subkütan), damar içi(intravenöz) ya da kas içine(intramüsküler) uygulanır. Ayrıca alerji gibi duyarlılık testi yaptırmanız gerekiyorsa intradermal enjeksiyon hizmeti de evde yapılabilir.
Hangi ilaçlar evde enjeksiyon olarak verilebilir?
Evde enjeksiyon hizmeti kapsamında hekimlerin kısa dönemli reçete ettiği antibiyotik ve vitaminler, zamanı gelen aşılar, kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, bazı testler için gerekli solüsyon ya da ilaçların enjeksiyonu gibi hizmetler tecrübeli enjeksiyon hemşirelerimiz tarafından gerçekleştirilir.
Hangi hastalıklar veya durumlar için evde enjeksiyon hizmeti sunuluyor?
Enjeksiyon, sağlığın korunması ya da hastalıkların iyileştirilmesi amacıyla uygulanan bir işlemdir. Bu kapsamda diyabet, karaciğer hastalığı, felç, kardiyovasküler durumlar, bağışıklık sistemi bozuklukları, akciğer hastalığı, böbrek rahatsızlıkları gibi birçok hastalık için evde enjeksiyon hizmeti uygulanır. Ayrıca evde iğne hizmeti kapsamımıza aşı uygulamaları da girer.
Evde enjeksiyon hizmeti sırasında gerçekleşen tıbbi acil durumlar için nasıl bir destek sunuluyor?
Daha önce böyle bir hizmet almadıysanız evde iğne yaptırmak konusunda bazı tereddütleriniz olabilir. Alanında uzman deneyimli hemşirelerimiz, tıbbi acil durumlara hızlı ve doğru şekilde müdahale edebilecek yeterliliğe sahiptir. Ayrıca acil durumlarda gerekli müdahaleyi yapacak malzeme ve ilaç her zaman yanlarında bulunur. Olumsuz etkiler gösterme olasılığınızın bulunduğu uygulamalarda hemşirelerimiz sizi yeterli süre boyunca gözlem altıda tutar. Acil durumlar ortaya çıktığı takdirde ise size gereken müdahaleyi yapar ve gerekli durumlarda en yakın sağlık kurulusuna ulaştırılmanızı sağlar.
Enjeksiyon hizmetini sunan sağlık çalışanları hangi eğitim ve deneyimlere sahip?
Evde enjeksiyon hizmeti sunan hemşirelerimiz, üniversitelerin Hemşirelik ya da Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinde eğitim alırlar. Eğitimleri süresince staj ve uygulama dersleri ile teorik bilgilerini pekiştirirler. Hastalara her türlü tıbbi bakımı en iyi şekilde sunacak yeterlilikte yetişen hemşirelerimiz, eğitimlerini deneyimle buluşturarak çok daha kalifiye hâle gelirler.
Evde enjeksiyon hizmeti almak için özel bir hazırlık yapılması gerekiyor mu?
Evde enjeksiyon hizmeti almak için özel bir hazırlık yapmanıza gerek yok. Yalnızca hemşiremiz evinize ulaşmadan önce uygulanacak ilacı ve tedavinizin ne sıklıkla yapılması gerektiğini belirten reçetenizi hazır bulundurabilirsiniz. Ayrıca enjeksiyon sırasında rahat edebileceğiniz genişlikte bir alan oluşturmanız ve yanınıza içme suyu almanız da faydalı olabilir.
Enjeksiyon sırasında kullanılan malzemeler steril mi?
Enjeksiyon işlemi sırasında hemşirelerimiz sağlığınızı korumak için hijyene maksimum düzeyde önem gösterirler. Enjeksiyon yapmadan önce ellerini iyice yıkar ve tek kullanımlık temiz eldivenlerini takarlar. Enjeksiyon yapılacak bölgeyi alkollü bir pamuk ile dezenfekte ederler. Sonrasında tek kullanımlık steril şırıngayı hiçbir yere temas ettirmeden ilaçla doldurur ve uygulamayı gerçekleştirirler. Gerekli durumlarda ilaç şişesini de dezenfekte edebilirler. Uzman hemşirelerimiz enjeksiyon sırasında standart güvenlik prosedürlerine uydukları gibi işlem sonrasında da şırınga, alkollü bez, ilaç şişesi ve iğne gibi tıbbi atıkların imhasını itinayla gerçekleştirirler.